There was an error in this gadget

Saturday, March 5, 2011

Masalah Right Click on Blog ( Free Bolg Header)

assalamualaikum. thanks for comment pasal tadi.. (baru tau care memujuk)

ok skang back to real post in my blog... ari nak gatu skit la to sape2 yg ad blog and if klu sape2 nak request blog header plu those yg not exactly tak tau brape actual size for bolg header..

kepada semua yg nak tau apakah saiz yg sesuai tok header blog anda (supaya tak terlebih besar, and cantik je tersusun ngan blog) care paling mudah guna GOOGLE CHROME, maybe ad yg blajar melalui tgk kat blog design pastu cari la kat code2 yg menyusahkan nak bace... so i will guide thos yg berminat.. sile tgk bawah:

bila kat blog (korang yg request) aku klik iklan and aku right klik tok view, click inspect element.
kat inspect element kat bawah tu ada la code2 yg takdapat aku nak translate... mcm nih

pastu korang just ponitkan cursor anda ke code code yg anda suke sampaila die highlight kat tempat yg korang nak.. mcm kat gambo nih kat bolg header then sila lihat kotak kuning (930x160 tulah die saiz yg sesuai for header anda 930 lebar die and 160 tinggi die... most important bukan tinggi tapi lebar die supaya tersusun rapi ngan blog anda...) 
 so if those yg buat right click protected maka susah la keje den nak inspect saiz yg sesuai, hope anda tak la complain bile dah dpt banner, ala besar sangat la, or ala tak center la, or ala ala ala (ps jgn terasa).. so dengan tutorial ni for those yg nak buat header dengan hasil tangan sendiri better anda view INSPECT ELEMENT so anda bleh pilih saiz yg sesuai, baru puas hati.. hehe

Sekian trima kasih
(p/s: sape yg baik klik la iklan tuh, klu anda klik ckp kat shoubox, sepantas kilat (klu online la) saya ke blog anda dan klik iklan (kasi bankrupt nuffnang lol, sorry PAK NUFF) hehehe.)

3 comments:

  1. yg p/s tuh dalam kurungan '()' ade lagi kurungan '()' hehehe..

    tp xphm sgt~

    ReplyDelete
  2. kmo buat jela jnji cun :))

    p/s: mcm mne sye pnye header ngah otw buat ker :P

    ReplyDelete
  3. dah anta dah... klu anda semua comey dan kacak, klik la, mane le tau kot cukup nak cover duit sambung llb.. huhu haha hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...