There was an error in this gadget

Thursday, September 22, 2011

Melaka: Sudden Vacation Lagi Best.

Melaka bandar besejarah!
So tetibe time hari Malaysia tu rase nak gi jalan-jalan. So ape lagi pujuk member yg boleh bawak jalan maka berangkatlah ke Melaka, time tu 18 Sept, jam 12.15 mlm... Maka bermulalah perjalan ke sana bersama kereta baru memberku: MYVi LAGI BEST! hehe

LAGI BEST wooow oh!
so kul 3 pagi sampai kat Dataran Pahlawan n jln jumpa bende nih.. fuyohh!




pastu lepak kat Pantai Puteri, isi masa lapang ngan member2 buat LIGHT PAINTING,

hasil karya Anuar

hasil karya Anuar

lepas subuh kat surau berdekatan, jam 645 pg ke Tanjung Bidara




lepas mandi pagi air laut, 10.00am last destination, KUALA SUNGAI BARU... rumah nenek member ku. TADA:
ni rumahnye.. kate member aku nilah TEMPAT VT AWAN NANO tuh.. memang betul depan pantai pastu ada kubur tepi pantai.. eee seramnye..

lepas berehat n baring2 pastu diberi makan oleh nenek beliau, bila kenyang ape lagi p mandi la, tapi before aku p menyelam aku sempat la pi jalan2 SORANG2 sekitar kawasan tuh, nak kene tunggu air surut baru dpt gambo macam ni, klu tak memang basah ler camera aku, so lebih kurang kul 3ptg kot aku mulakan expedisi aku mencari keindahhan ciptaan Allah... syukur!






bila air surut ada r tempat ni, huhu

hidupan utama : UMANG-UMANG

ni bukan batu tapi 1st TIME DALAM HIDUPKU DAPAT TENGOK BELASAN EKOR UMANG2 BERGERAK KE KAWASAN REDUP... MACAM BATU BERGERAK  ALA-ALA PIRATE OF THE CARIBBEAN TIME JACK SPARROW KAT DAVY JONES LOCKER.. HEHEHE SUBHANALLAH.


BINATANG YG PALING SUSAH NAK AMIK GAMBO IKAN BELACAK!  mentang2 la camera aku murah, nak fokus pun kene dekat dekat baru cun, asal nak fokus je dorang lari.. huhu,


KALAU ADA PELUANG N DUIT LEBIH, AKAN KU PERGI SUDDEN VACATION SEBAB, destinasi yg dipilih secara tetiba, tapi HASIL YG CUN dan LAGI BEST! hehe

(p/s : total vacation just lebih kurang RM30 sebab kami 5 org, so minyak dah RM10 sorang (pergi balik kot) makan free ditanggung oleh NENEK memberku (TOCHEY NENEK!) sarapan pagi just RM5 since makan kat warong tepi pantai ala2 nelayan, Toll RM 6.70 sorang, pastu baki tuh ada la sikit buat beli air mineral time kat highway... THIS IS LOW BUDGET VACATION! SUKOI!... tempat tidur: dalam kereta, tepi pantai, atau atas wakaf hehehe.. dan bilik paksu memberku huhu)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...