There was an error in this gadget

Saturday, August 6, 2011

CRUSH! Pause, Hopefully no STOP!

Assalamualaikum dan salam sejahtera... SELAMAT BERPUASA..

sudah lama aku tidak berblog, sehinggakan viewer nak cecah 10 pun susah.. tapi apakan daya skang kene kerja lebih sikit, OT kene kuat, jadi pak guard tengok kerusi wayang pun sanggup.... tapi kini susah plak nak OT, since anak buah yg tak berapa sihat, dan dah lama tak bersama keluarga... so to my FAMILY, ok hemy dah tak buat OT lagi since cita2 DSLR dah tercapai, and just kerja macam bese for the incoming rent, maintenance and food... huhu..

ok just cerita pendek pasal jadi pak guard tengok kerusi.. FYI buat sape2 yg akan menonton wayang di GSC Alamanda... skang bakal muncul kerusi baru yg lebih selesa dan empuk, buat mase skang, just 3 front row, and only few hall yg penuh ngan kerusi baru, maybe lepas RAYA, KERUSI WAYANG PUN AKAN RAYA.. hehe...(p/s mase jadi guard aritue, ada gak la mulut2 tempayan cite pasal scary thing, tapi syukur la bila aku jaga takde perkara yg diingini berlaku, just sejuk tuh adala, sebab AIRCOND je.. huhu bukan riak tapi kenyataan.. syukur)

Back to the story, actually, post ni aku tulis tepat JAM 410 pagi 6 ogos 2011... tetibe, mata tak boleh lelap dek kerana DIA nih.... rase risau pun ada, tetibe, jangung bergerak pantas.... terdetik hati kecilku berkata adakah AKU CRUSH ngan DIE???? ayo... 1st Crush mase kat Kuantan, then takde crush la sampai skang, (yg betul2 buat jantung aku jadi macam nih) tetibe, i just meet a new girl, just barely know about her, then TUUUUP CRUSH! (ai takkan baru lepak bersama dalam 9 jam aku dah angau???) yes memang suddenly aku angau kat DIE... (pergh gilo ape cite kat sini private life)... 

memang private, tapi just nak tanye pendapat, buat pakar2 cinta di sana, (since aku totally loser dalam bab macam nih, tapi klu bercakap memang POM je.. huhu) bila aku tengok die, then suddenly DIE cite pasal life DIE kat aku, yg hanya baru kenal tak sampai 3jam buat aku terkejut, even DIE PAUSE and fikir balik perlu cerita ke tak, but aku still suruh DIE cerita, aku pun tak tau kenapa aku eager sgt nak tau pasal DIE. bile DIE cerita je, aku tengok mata die yg warna brown tuh, macam penuh keikhlasan dan kesedihan yg melampau, buat aku rase rendah sangat... SHE's NEW IN TOWN, but aku rase macam aku nak kenal die lebih lagi... knape sampai macam tuh??? siap terbawak2, nak tido pun susah... CONFORM ANGAU.. aduyai...

even mase 1st crush aku, aku jadi batu, dan malu nak bersua si gadis tuh, tapi skang nih lain pulak, aku rase macam nak kenal die with HOPEFULLY no STOP... adakah disebabkan HORMON dewasa? atau sebab selalu FAILED dalam bab macam ni? or sebab aku dah MATURE enough and ready tok bertangungjawab??? alamak, klu family n friend yg kenal aku baca post ni mau gelak kaw2 dorang kasi.... tapi Kenapa aku senang bila dengan DIE, ada pink pink sikit, sehinggakan apa yg keluar dari MULUT DIE macam buat aku sentiasa berfikir... "kenapa ada insan (die) yg agak sempurna tapi mempunyai kehidupan yg mengecewakan, tapi DIE tetap kukuh pengangan dan kepercayaan kepada-NYA".. kadang2 aku sendiri yg agak mewah dan keluarga yg seronok, tapi aku lalai tunduk syukur kepada-NYA..

andai kate DIE dah berpunya, sungguh BAHAGIALAH bakal husband die... tapi andai belum,,,,,,,,,,,,,,, WHAT SHOULD I DO (bukan ayat desperate, padahal desperado huhu).. adakah ni CRUSH yg sebenar dalam hidup aku? andai kate ini bukan jodoh, yg diharapkan hanya PAUSE kenangan best bersama DIE? but Hopefully there is no STOP between me n her from the laughing, learning and sharing.. I really want to know her more.

(nilah belaku, bila angau, rasa penat badan pun hilang, siap boleh taip lagi... yg penting sok pagi g JUMPA DIE, tengok mate coklat die dan buat die ketawa, maybe ni boleh membantu aku terus CRUSH.... feel like butterfly in my tummy.... huhu)

2 comments:

  1. haha bob...all da best to you..hope you can catch the eye brown and the beautiful heart of her....

    ReplyDelete
  2. chaiyok2 pert..i'm rooting for ya..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...