There was an error in this gadget

Sunday, April 24, 2011

Sebab Malaysia Tak Dapat Pulau Batu Puteh!

Kenape Singapore menang dalam perebutan PULAU BATU PUTEH


1st, sejarah membuktikan bahawa British (Singapore) tentang bina ruamh api dan di jaga oleh Singapore, Johor mase tu tak kisah sangat hal tu....

2nd, Sejarah membuktikan tentang penyerahan surat kepada Johor, and again Johor tak kesah pun....

3rd, Singapore (British) kibarkan bendera kat rumah api tuh, dan again Johor dan Malaysia, tak amik kisah atau protest pun....

4th, dua peta Malaysia dan Singapore yang dikeluarkan oleh Malaysia/ Malaya menunjukkan yang Malaysia rela Pulau Batu Puteh dibawah kerajaan Singapore.. aduyai..
Akhirnya mahkamah memutuskan Pulau Batu Puteh/Pedra Branca kepada Singapore.... Malaysia just dapat Middle Rock dan South Ledge...
So ini just permukaan, so andai nak tau sepenuhnye sila rujuk mereka yang lebih pakar...
Sekian....

4 comments:

  1. wah msti minat sejarah ni...he3

    ReplyDelete
  2. poda..xpndai tadbir..amek ajeq la..pulau batu puteh 2..

    ReplyDelete
  3. aku benggang...dan tentu rakyat benggang.....
    walu pun cerita lama...aku tetap benggang.....
    pemimpin tak benggang..sebab utamakan kepentingan mereka...pas tu mereka tidur lena atas tilam duit....konon situasi menang menang....porrahhhh...

    ReplyDelete
  4. lepas ni jual pulak pulau pisang....
    lagi untung besar tu....
    cerita pasal icj macam gimik jer....
    hasil nya dah nampak....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...