There was an error in this gadget

Tuesday, March 1, 2011

Sedang Belajar Tengok Drama Korea n Jepun



Assalamualaikum,

Full House, Winter Sonata, Playful Kiss, Which You Hee, Personal Taste , Hayanori Dango, Densha Otoko, Engine, My Boss My Hero, Hanakimi, My Love Patzi, (klu salah eja sory ye) inilah antara cite yg aku pernah try tgk....

ape yg best? aku pun xtau... stakat ni bagi aku r aku suke lagi tgk drama bersiri Jepun yg dulo-dulo.. sebab logik, menarik dan menyentuh hati....

3 drama Jepun yg berjaya buat air mata jantan aku terkeluar ialah
Summer Snow, Engine, Densha Otoko, 1 Little of tears dan My Boss My Hero. Kenape? mcm Summer Snow, awek die comel dan sopan santun and bakal bf die sanggup bagi jantung for that girl.. memang touching... pastu lak cite die based on ordinary family... org bese2 je... klu bandingkan ngan cite Hayanori Dango or klu versi Korea, Boys Over Flower memang tak masuk akal, dah la kaye pastu siap ada fanclub lak pastu bleh plak effect ekonomi dunia... ko gile! tak masuk akal kot.

Pastu cite Densha Otoko and 1 Little of Tears.. dengar rumors kate nih cite based on true story...
klu 1 little of tears tuh msti la menangis tgk usaha seorng ibu dan pesakit kanser... mcm densha otoko ni plak cite cinte yg jarang berlaku kat dunia nih... semangat seorang yg tak berapa kacak menambat hati wanita yg kiut miut lagi sopan santun lagi kaya dengan bantuan rakan2 chatting die... pergh lawak plus touching... (part touching bagi aku time awek tu sedih tgk mamat nih berusaha berlatih surfing sebab awek nih minat lelaki surfing walhal mamat ni kate die slalu 'SURFING' tapi kat internet... sian-sian..

Pastu My Boss My Hero, aku rase tersedih gak la bile die berusaha untuk belajar just nak lulus je so bleh jadi boss mafia... majority bagi aku cite nih lawak tahap sampai aku bleh kuar air mate..

Lastly cite ENGINE... cite nih patut dijadikan contoh tok semua org... mcm mane smangat pelumba kereta seta semngat beliau bagi menjaga hak dan kebahagian anak-anak yatim... SERIOUSLY memang touching dan kekeluargaan...

so conclusionye... if korang tak touching takpe la... maybe org lebih suke cite cinta pastu touching.. cakap SWEETNYE... pastu berangan nak mcm tuh... totally Korean Drama effect our mentally.. bayangkan sampai ada yg sanggup mengelarkan dirinya hero dlm cite tuh.. mak oi berangan gile mamat nih..
(p/s: sape terase jgn marah na... n if klu yg kenal aku nih... aku just buat lawak mase aku mengaku aku hero drama Witch You Hee..lol.. AKU MINAT GILE  Yoo Hee tuh... comel habis... ) 

4 comments:

  1. 1 litre of tears tuh, kalau tadah airmata tgk cite tu, lebih 1liter kott. even manusia keras hati mcm abang den pun boleh emo. mybossmyhero, terbaik punya. siap masuk dlm essay bi haku oh.

    ReplyDelete
  2. gokusen dah makin meleret.... huhu
    sy sokong cik chopu... boo sik azeya..lol...

    ReplyDelete
  3. 1 litre of tears! Favourite kot.. hahaha,. best gileeeeee! Pompuan tu cute, tp syg, ade penyakit pulak. Hish tak aci betul cite die.. haha nangis2 tgk.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...