There was an error in this gadget

Saturday, March 12, 2011

Bengang, ASTRO tolongla!


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Malaysian kini makin ramai ada ASTRO, yg mampu pakai Beyond yang kurang mampu pakai piring kelabu cerah, yang tak mampu pakai tulang ikan atas bumbung... so my family tergolong dalam golongan kurang mampu aka piring kelabu cerah..
so ape motif kopi tulis bende ni, mcm bese la dah entry tajuk BENGANG so konferm r tengah bengang kan.. 

al kisahnye, petang tadi lepas layan cite Maid at Manhattan (p/s aku sedikit jiwang, so dah takde cite aksi terpaksa la layan HBO nih) pastu sambung plak layan cite Time Traveler Wife (p/s skali lagi aku terpaksa jadi jiwang sebab dah takde cite best kat Star/Cinemax, so layan jela). tengah sedap2 tgk cite tu dekat part anak jumpa bapak kat zoo..... husssssssshuussss (bunyi hujan) ape lagi tuppppp (terpadam tv) dan terpancar lah ayat SERVICE NOT AVAILABLE, WTF! (ceh aku marah nih) buat penat MAK BAPAK aku bayo bil tiap2 bulan, sesedap ko je kate not available, ko ingat ko kasi free ke? ha tengoklah ASTRO, memang tak nafikan MACAM-MACAM ADA, tapi klu hujan tu tolong la ADA! (sepatutnye trademark macam-macam ada kene add skit dalam kurungan (kecuali awan tebal atau hujan) baru la ok bro!)..

so ramai dah pelanggan kecoh pasal ni tapi macam bese la bile kluar buku ASTRO bulanan depa kasi tau la yang itu bukan salah depa, tapi salah satellite, klu dah macam tuh, ape lagi kasi upgrade la itu satellite, u dah amik duit bulanan kat pelanggan, dah bayo kat broadcast baki tu kasi la upgrade, ini tak, konsert sane sini, dekati pelanggan la konon tapi hati pelanggan lame tak mau jaga.. ayo ape nih...

pastu yg org takde ASTRO beria nak pakai ASTRO tapi ada orang ASTRO inform before menjadi pelanggan yg kate "Encik, Astro ni mempunyai masalah bila hujan atau awan tebal" tak da plak depa kasitau, yg depa kasi tau, "Encik, kita ada macam-macam package, FUN, Variety, klu Encik minat movie, kite ada HBO, MAX, Star, klu encik minat cite melayu, kite ada Mustika..blabla BALA!.." bese r nak promote bukan main lagi pijak nyamuk pun tak kena..

so andai sape2 readers yang baca post ni n tergolong dalam keluarga ASTRO pleasela tolongla kasi clear connection satellite ke ape ke kasi channel tu cantik je... zaman skang dah nak masuk era 4G dah ni, klu tak naye je kang bile semua manusia dah mula tengok tv gune internet connection, takde pun lag, lag atau tersekat klu tak bayar bil je..lu ASTRO punya orang jugak lugi lo!.....lol  

3 comments:

  1. kahkahkahkah..naseb baek takde astro..

    ReplyDelete
  2. pakai r astro... baru bleh join kutuk astro.. haha

    ReplyDelete
  3. i pnye astro kt umah kn ari tu rosak..
    pgil la org astro dtg baiki..
    lepas baiki tu ok je astro smpai skrg..
    wlu pun hujan, angin ribut, petir tetap leh tgok
    astro..puas hati la :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...