There was an error in this gadget

Saturday, February 26, 2011

Ahli Politik Same Je Ngan Pelakon? (dari mata aku!)





Assalamualaikum dan selamt beramal....

apo yg aku nak cite nih based on true storyla dari mata kepala dan dari telinga kepala aku sendiri... bukan nak cite pasal politik tapi just nak gtau la sikit buat PENYOKONG FANATIK PARTI POLITIK.... bile nak dekat pilihanraya sibuk la suh dftar pengundi, klu student tuh slagi xdaftar slagi tu la ada modul yg taktau r tujuan die, pastu bleh pulak ada sesi selit menyelit suh daftar sebagai pengudi siap ada kaunter lagih... dah kat kaunter tak laku, bleh plak time lecture pun dtg la si pembawa borang amik mase lecture suh daftar... ai kemaruk sgt ke suh kiorg mengundi nih.. lekla pakcik politik oi, kami masuk U nak blajo... tengok mase ilmu terbuang begitu saje (eleh time lecture pun aku tido gak, xpun ponteng iskh222)

so habis part suh isi borang... skang part khas bagi PENGOKONG FANATIK NIH... cite die gini... mase sem lepas aku wat practical kat AG atau name bahasa melayunye, JABATAN PEGUAM NEGARA (teringat lak lagu jabatan tuh pagi-pagi)... ok mase di bahagian drafting (gubalan) bersemangat la group aku nih push pegawai tu agar dapat menghadiri PERSIDANGAN DEWAN RAKYAT yg terakhir bagi tahun 2010, skali dapat la... dengan semngat tu kami pun p la parlimen, sampai kat sane HANDPHONE kene rampas sebab tidak boleh membuat rakaman semasa persidangan cume cctv je yg bleh (ala yg slalu kat tv tu cctv la namenye) lepas tuh masuk bersidang, aku tgk karpal singh, anuar ibrahim, nazri, kahiril jamaludin, nurul izzah, dan byk lagi... tp PM dan TPM xda yg ada AYAH DAFI....

yg menarik dlm tuh pumpang2 bergaduh macam pasar tani, pastu siap ada kad manila kuning tulis ape pun aku tak tau sebab kiteorg dok kat bahagian tengah sebagai pemerhati, yg lawaknye bile masuk berita belah ni kate si belah sane bawak politik jalanan di Parliament, tapi aku adala terdengar suara dari sorang foreigner ni die kate Malaysia masih lagi sopan santun di dalam parliament, he bia betul, gaduh mulut mcm paso pun masih sopan santun, so maknenye politik jalanan wajar dibawa ke dewan bagi menuntut keadilan.. ok tepat 11 30 mcm tuh, anuar n rakan2 kluar, pastu bile kluar ramaila hok belah pro ni buat bantahan, sana bangun cakap gini, sini bangun cakap gitu. (p/s: mase pembangkang ramai semua dok diam je, stock kecoh-kecoh sambil duduk, bile dorang blah baru nak bangun, pastu part yg tu baru tunjuk tv ceh porah!)

ok lepas je habis bersidang aku pun merewang ke kafe tmpt yb2 duduk, OMG ape yg aku nampak, YANG BERGADUH DALAM DEWAN TADI SIAP BLEH ISAP ROKOK SAME2, PASTU JOIN COFFEE TABLE TOGETHER GETHER, PANDAINYA BELAKON.. so buat yg fanatik nih dah dah la tu, semua tu just lakonan, klu bukan lakonan ceh korang tgk kat youtube, macam mane dorang bertumbuk dlm dewan, tuh baru pure politik jalan... so dari fanatik politik, baik korang berbaik2 ngan jiran ke, rakan surau ke, tokey kedai ke, tak kawan yg korang tak kenal, lagi bagus,

SO THE CONCLUSION IS, JGN FANATIK PARTI POLITIK, TAPI FIKIR SECARA RASIONAL MASA MEMILIH (aku plak promote SPR)

(p/s: saya kagum dengan masyarakat timur tengah yang telah membuka mata tentang kepimpinan ketua mereka, so kita sebagai Malaysia bile lagi! klu ketua tu salah, tegur! jangan sokong kerana die di tempat yg betul even die memang salah (apa aku merepek nih) PEOPLE POWERS NOT POLITICAL PARTY POWER!!!!)

1 comment:

  1. bahayanya..mmg dh selalu dengar mcm ni. sy mmg bdk kecik. tapi politik tu rasanya semua org ptt tau kn :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...