There was an error in this gadget

Friday, January 28, 2011

Please Don't Blame SMOKER, Jangan salahkan depa....



Assalamualaikum dan slamat beramal...
ari ni prof sgt EAZY nak cakap skit... tp aku terbace blog aweks ni.. hehehe... die kate die benci perokok.. sian perokok..
Tapi bile dikaji balik, perokok merupakan penyumbang utama ekonomi malaysia terutama konferm la kerajaan kan dpt duit bleh POCO-POCO, haha.. so jgnla salahkan kami si perokok ni.. (FYI: kopiopert telah menjadi perokok sembunyi sejak di bangku dan meja sekolah lagi).. tp bagi perokok lak, jgn la korng isap depan dorng yg x isap, ce isap BENDE lain depan dorng, konfem dorng kagum dan suka..(jgn piki kunig).. hahaha... so nak isap kite isap ngan perokok lain,, klu jumpe bdk x isap rokok, isap dulu sebelum jumpe, nak lg bagus MITAK IZIN mcm aku slalu buat.. stakat ni ok je.. hehe
sebagai penyumbang cukai terbesar malaysia ni aku nak la kabo skit, ce korang PK WAJARKAH CABLE CAR KAT BATU CAVE???? (tetibe je.. tp ni la isi tersurat aku).. bkn ape, org g batu cave time thaipusam je (FYI again im not racist).. ap yg aku nak kabo, ce cable car tu tukar jadi monorail kat PUTRAJAYA kan bagus..(even pakcik muru org atas rumah aku pun xpuas hati..fyi PAKCIK MURU beragama Hindu.. so trully im not racist about the cable car at batu cave)... xdela org nak g keje kene parking jauh2 pastu naik bus, jln plak dlm 600m bru smpai ofis, yg lg kesian, parking kat pejabat kerajaan tok pegawai dan atasan, so org bawahan kene parking jauh, ce PK orang yg mengandung, yg nak anta anak kat taksa bwh ofis, semua kene berjalan, sian la kat orang bawahan.. kate RAKYAT DIDAHULUKAN DAN PENCAPAIAN DIUTAMAKAN.. so sokong la org bawahan, kaci la parking kat dorng.. ingat org bawahan yg byk buat keje, bos g meeting, makan, maki, balik, tido.. BOSS TLG PK. dan ORANG bawahan time keje, keje la, jgnla muka tu hadap FACEBOOK je, org awam nak tanye pun kene marah, beratur panjang urusan pun jadi lembab...  TOLONG LA KAMI.. (jauh gile dari tajuk asal, ada aku peduli.. wahaha LOL)..

link pasal projek CABLE CAR BATU CAVE RM 10 mil: 

(p/s: ini kisah benar, mase masuk putrajaya tahun 2000, ad tgk plan yg ad monorail dan pitstop die kat every government building.. tp skang dah masuk 2011, 10 tahun 27 hari berlalu, yg ad cume jambatan monorail yg xsiap... in kisah dan pengalaman sy sendiri.. for those yg nak keje kat PUTRAJAYA, think twice..)

1 comment:

  1. salam... saya antara org yg benci prokok..camna tu ek? hehe..xda la..actually jgn isap depan sy la.. sy ok jer.. at least isap rokok..jgn isap dadah sudah la! hoho.. apa2 pun..sy allergic ngan asap rokok..lalalalala..=)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...