There was an error in this gadget

Monday, January 31, 2011

Cara nak Elak Hantu (Prevention from The Spirits..LOL)

Assalamualaikum,


Today mcm bese aku kasi tips nak elak hantu @ jin @ makhluk halus... actually dorng ni same je... cume kite yg gatal2 tukar istilah jadi hantu.. hakikatnya ialah jin... klu zaman Baginda dulu, ada sorang sahabat ni beria sgt nak tgk Syaitan, maka Allah kabulkan doa si sahabat ni, mase sahabat tu amik air smayang, nah amik ko.. pengsan... uztaz ad gak ckp mustahil gambar dan video dpt merakam makhluk halus ni.. tp ramai je yg dpt, maybe gune ADOBE kot.. so klu x slh aku awal bulan aritu tergempak sekolah kene histeria, bile tanye budak yg kene rasuk tu, die kate muka makhluk tu sgt hodoh tanpa badan.. so aku try search kat google so aku dpt la gambo ni...



klu letak gambo antu betui2 konfrm korang xnak bukak page ni... ini la hantu no2 dari kiri..lol

apa yg pasti mase aku dengar ceramah makhluk halus, ustaz ad pesan dari pengalaman die, 

  1. jgn dok kat tmpt2 tak berpenghuni.
  2. jgn dok kat tempat yg ad dua situasi, mcm pantai dan laut, redup dan panas, sebab jin suka tempat yg ad dua keadaan, its their nature,
  3. pastu klu pompuan dtg bulan, jgn la p tempat2 xbersih sebab diri sendiri x bersih...
  4. pastu jgn ckp besau, klu badan besau xpe.. 
  5. pastu lagi, yg laki ni slalu tunjuk HERO bile aweks2 kene ganggu konon ilmu penuh didada, better jgn la bajets sgt, klu diri sendiri pun ilmu setebal 1/2 inci je.. baik dok tepi dan berdoa..


  • pastu ustaz ni ad gak ckp bentuk jin ni mcm mane, ok anda bayangkan, manusia, yg ada satu warna je, klu kuning, kuning semua, klu hijo, hijo semua, klu hitam hitam semua, mcm tu r jin, pastu bayangkan tangan lagi panjang dari kaki dan ia sangat rendah bleh kate mcm bawah paras pinggang r.
  • ap yg menariknya, jin ad jantina dan setiapkali melahikan anak, anak die terus besau kire dah jadi adult la, so xpayah nak nursery ke, pampers ke, heheh (klu manusia mcm tuh kan best, lahir anak je suh die p keje, hehehe)..
  • lepas tu jin ni suke berupa kpd binatang yg warna hitam, mcm serangga berbisa, ular atau anjing. dan ustaz ad gak cite pengalaman die jumpe anjing hitam dan di atas mata ada titik merah, ustaz kate tu bukan jin tapi syaitan.. waallahualam.. ada gak version yg kate jin ni xbleh berupa manusia seperfect yg mungkin sebab klu dorg jadi mcm tu kire ala ala JIN NOTTI, mereka boleh dibunuh.. sebab tu la klu jadi manusia pun mesti hodoh dan menggerukkan maka itulah jadinya HANTU..

Conclusion yg ustaz aku bagi ialah, kite kene percaya perkara GHAIB since dlm rukun iman pun ada, pastu bykkkan beramal dan paling utama jg kebersihan diri dan tempat dan jgnla lupe diri klu g mane2 ngan kawan2 ingat jin ni byk sampai ad hadis menyebutkkan 'ramainya jin ini, bayangkan andai jatuhkan jarum dari tempat tinggi necaya akan terkena padanya'.. terbukti memang banyak.

(sebarang kemushkilan sila merujuk kepada mereka yg lebih tinggi ilmunya.. sekian)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...