There was an error in this gadget

Sunday, May 17, 2009

PELUANG..mengisi kekosongan itu.....


slm sjhtera..

pergh cuti kali ni agak menarik.. selama 20 thn aku cari mksud cinta.. tup2 tap,, shbt baik aku cite pasal kisah cinta die. nilah yng aku nak cite. name die Romeo (bkn name sbnr) dah becinte ngan awek die Juliet (juge bkn name sbnr) lebih kurang dkt 3 tahun.. dulu romeo penah ckp kat aku yng die nak clash ngan awek die coz die tak dapt smbung ijazah, yela awek blaja smpi ijazah so die rase mcm down mase tu.. tapi atas nama cinta awek tu tak kesah so cinta Romeo ngan Juliet pun terus betahan.. tapi lepas si Romeo dpt smbung blaja dlm diploma n jauh dari Juliet prasaan cinta makin kurang di hati Juliet (ni bukti yng menyatakan peribahasa jauh dimata dekat di ahti dah xbleh pakai!) n dlm diam 2 tanpa pengetahuan si Romeo, Juliet dah pasang balak baru yng mempunyai kereta, bakal ada Ijazah n alim berbanding si Romeo dalam erti kate lain Juliet dah jumpe Mr Perfect la konon..(tengok sape yng setia???).

Kemudian si Juliet pun meminta agar si Romeo melepaskan Juliet.., tapi si Romeo xpuas ati yela tanpa sebab nak clash (apelah salah si Romeo, ak bkn nak backup member beb).. Juliet memberi alasan yg hubungan mereka lebih kepada maksiat.. bak kate Mm Perfect kat Juliet..( ni aku x stuju, alasan clash sb hubungan Romeo n Juliet lebih kepada maksiat.. klu dah duduk bedua, setan mane x hasut.. bodoh jugak pompuan ni (jgn trase na.. ni adalah pendapt aku, tp btul kan)..) pastu Juliet pun gtau kat Romeo yg die dah ad balak lain.. sedangkan mase dulu Romeo ad cite kat aku yg Juliet xsuke kwn die yg dah ad balak tapi pasang lain.. (wei ckp x supe bikin la Juliet, ko kutuk org last2 ko yg buat).. n Juliet pun penah mark kat Romeo supaye jgn letak gambar die freehair kat FS tp bile die pasang balak baru bkn men lagi gambar Juliet tayang rambut.. ish2.. Si Romeo ngan patah hati pun nak jmpe Juliet ngan Mr Perfect just nak tanye btul2 adkh Mr Perfect ni ok ke x.. Jumpe kat Starbuck, Juliet g beli buku n tglah si Romeo n Mr Perfect, n Romeo mintak izin klu bleh die nak jmpe Juliet wat kali terakhir b4 die g balik kmpus, tp die poyonye si Mr Perfect x bg n dgn nada tinggi kate " ko kira nasib baik ak bagi jumpe ngan Juliet hari ni".. Romeo pun apa lagi melenting r dengan membalas " ko dah rampas awek aku, ko x fikir, klu orng len dah lame hentak ko". cuak la Mr Perfect tu n keadaan Starbuck pun sunyi sepi seketika, n b4 balik Romeo tanye Juliet ap salah Romeo n dengan nada rendah Juliet pun kate,, AWAK TAK BLEH MENGISI KEKOSONGAN ITU... (mase part ni first time aku tgk member aku yg ati keras n kosong bleh sebak n nangis, pergh memang hebat kuasa Cinta).. lepas tu Juliet pun pulang ke kampung halaman di Muar.. Romeo x senang duduk, nangis n bercelaru.. masuk je kul 12 mlm, Romeo buat satu bende yg bg aku agak bodoh tp romantik beb, die gi cilok cadar tilam mak die n nak tau apa die buat,, di lukiskan gambar kartun memohon maaf n die tulis " BERILAH AKU SATU PELUANG UNTUK MENGISI KEKOSONGAN ITU".. dan impian Romeo ialah nak gantung kain rentang cadar tu depan rumah Juliet sambil duduk di bwh kain rentang dengan gaya memohon maaf tapi hajat x kesampaian sebab.........

Jam pukul 4 pagi, n Romeo dgn hati terluka pun dari Putrajaya pergi ke Muar dgn moto cabuk die dengan harapan nak gantung kain rentang sambil duduk di bwhnya depan rumah Juliet.. jam pukul 630 pg, Muar, tibe di area rumah Juliet, Romeo park moto jauh2 ng g kat pokok depan rumah Juliet n gantung kain rentang tu, xsempat nak gantung bapak Juliet kur rumah, ap lg hambat la si Romeo, cuak die, yg peliknya bapak Juliet suruh Romeo duk blakang moto die n bapak Juliet bawak romeo ke rumah mereka. Mase tu Romeo cuak gile, mane xcuak semua kaum kerabat terutama abg, abg ipar Juliet semua dah get ready nak belasah, betambah gigilla si Romeo, n Juliet still x bangun n tgk kejadian tu. Atas arahan bapak Juliet, Romeo pun tangal kan kain rentang tu n belalulah pulang, blum sempat nak naik moto pulang datang la si kakak Juliet nak bagitau Juliet nak jumpe.. Juliet n Romeo pun dudukla bersembang di bucu dapur tp si Juliet tetap ngan pendirian mintak si Romeo lepaskan Juliet.. Akhirnya Romeo pun pulang ngan perasaan hiba dan kecewa, n dah dekat tiga minggu mereka berpisah, Juliet tidak pernah tanya khabar Romeo n aku sbg kawan Romeo rasa kesian tgk kwn aku yg asalnya perangai riang n gila mcm aku dah jadi sedikit muram.. Ini adalah kisah benar dari mulut kawan aku sndiri iaitu Romeo. Ap yg aku nak korng yang membaca artikel ni cube korang pikir, 1) MEMANG LADIES ADA HAK UNTUK MEMILIH TAPI adakah wajar mencari lelaki lain sedangkan anda masih dlm percintaan? 2) SEKARANG SAPA YG LAGI SETIA PADA CINTA? klu kite tgk tv byk yg kate wanita yg setia tapi zaman dah berubah, ble martabat wanita di pandang tinggi aku dapat lihat mereka lebih ego berbanding lelaki n memng payah nak cari wanita yg betul2 setia sedang kan Juliet si gadis kampung pun memilih beb... 3) DIMANAKAH ERTI CINTA SEBENAR? berdasakn cite si Romeo, Juliet terang2 memilih Mr Perfect atas, Ijazah yg bakal diterima si Mr Perfect, ad kete, n alim. Memang betul semua benda tu mementukan mase depan si Juliet, klu dah mcm tu jgn la awal2 becinta sakan, klu dah nak yg mcm Mr Perfect guy trus cari jgn hancurkan hati lelaki lain... So Lastly memang ad betul tindakan si Juliet tp ingatlah kepada semua xkira Guys or Ladies, setiap kali anda hancurkan hati seseorng anda akn menyesal di kemudian hari... wahahaha mcm dr phil lak.. k wei sape yg sokong nagn pemikiran aku, triams aku ucapakn n sape yg rase kurang selesa ngan statement aku just emailkan kepada



Wslm

4 comments:

  1. pert...anda bertuah mempunyai rakan spt beliau,,,saya pun bertuah...igt the power of love sgt2 kuat sehingga blh membuat anda celaru keliru tanpa perlu berpikir apa2.but it sometimes would lead to bad things or turn to worse ever...oh so badly...i was scared too but i can do nothing to avoid it...it killing me softly n slowly...plss help me my frennn

    ReplyDelete
  2. hi pert..
    actually there are 1000 of sad love story out there which havent yet been prevailed but that is life.
    it's like a feris wheel coz today we might hurt people but later on God will requite us the pain.
    gender is really not the issue but how the individual treat the love around them.
    ur friend should not be sad 4 too long coz he should bear in mind that the girl didnt deserve man as good as him.

    ReplyDelete
  3. berasap seyh aku dgr..panas!panas!panas!

    kepada romeo, aku mmng tak leh tahan pmpuan mcm ni...nak je amek screwdriver cabut hati bg anjing makan...sorry to say!~

    lelaki teruskan berjuang dengan cinta sejati!!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...