There was an error in this gadget

Saturday, April 9, 2011

Arrrgh Tidak... Aku Bukan KESEPIAN!!!!!

my property

Assalamualaikum dan salam minngu sekalian manusia....

so hari ni hari sabtu, so bile hari sabtu kopi akan bersama keluarga sambil baca buku bile ada peluang balik ke kampung halaman.. so buku yang kopi baca hari ni agak menarik... pasal psychology lagi... b4 ni cite pasal honesty of a person so sambung hari ni ialah pasal love and loneliness...

mengikut buku ni, ia menerangkan bahawa..... secara terang-terangan dan penuh ngan bukti bahawa BARANG SIAPA YANG SINGLE ANDA ADALAH KESEPIAN (LONELY) argh ni betul ke tidak?.. diterangkan lagi bahawa, mengikut psychologist, seseorang itu kesepian kerana tidak mempunyai teman yang opposite sex dengannye.. apa kita kata; klu lelaki ngan pompuan lah, so dalam bahasa mudah klu korang single korang ni memang lonely...

mungkin ramai yang argue "pesal aku lonely plak? aku ada kawan yang ramai, family yang caring dan sahabat baik" .. ye memang benar anda mempunyai sedemikian tetapi anda tiada tempat untuk meluahkan isi hati anda apa kita kata the words of LOVE, wah makin menarik buku nih... (please dont argue about love to God, it is only about human relationship ok.) so tidak kusangka single tergolong dalam lonelyness, anda macam mane? tapi pengajaran kat sini, tak kesah lah lonely atau tidak yang penting hidup pasti teruskan.. hehe

lepas tu plak pasal Love and Affection, 
rupa-rupanya kat dunia ni ada 6 jenis cinta:

1 Eros
passionate, physical, lustful love—the kind that gives you butterflies in your stomach and a tingling in certain other places. (apa kita kata cinta yang romantik la.. aduyai geli teman membacanye.. hahaha)

2 Pragma
Practical love, apa kita kata mereka memilih pasangan mereka berdasarkan keputusan yangrasional tentang siapa mereka paling sesuai dengan. (pergh ni macam minah/mamat yang suke wat survey or statistic b4 nak memilih..lol)

3 Banquet
love that expresses itself through altruism, or making sacrifices for another person. (adakah ini pak turut atau kambing hitam??? aduyai gile respect mereka nih)

4 Mania
often includes jealousy, possessiveness and a lack of communication and can lead to domestic violence. (gila cita, cemburu tak hingat! hahaha)

5 Ludus
jenis percintaan yang tak serius asyik main-main je, adakah boleh dikonklusikan PLAYBOY dan PLAYGIRL? (ada sape brani jawab? lalalalla)

6 Storge
based on friend-relationship.... dalam bahasa mudah dari kawan baik kepada kisah percintaan, jarang jumpa orang macam nih (ada orang cakap kawan baik susah untuk percintaan, ada betul ke?  haha)

Orang di Hollywood menyalahkan Eros love sebab kerana filem Hollywood banyak menghasut penonton terhadap Eros love kerana menanam sifat bercinta yang tak real, hanya sekadar mitos. for me I blame the korean drama since lots of MALAYSIAN berangan nak bercinta macam tu.. aduyai tak logik langsung, dari chef tersohor dunia la, anak orang KAYA la, tokey funfair la, architect tersohor la.. please la terima cinta seadanya.. wink hahaha.. (jangan marah K-POP fan!)

2 comments:

  1. Sy bukanlah seorang yg berstatus single yg tegar..hihi..bunyi mcm pelik tp itulah hakikatnya..krn hubungan yg terkadang on dan off.
    Bila rasa lonely tu mmg habis semua game n blog akan dilayari...itu bukan setakat lonelykan..hihi..tp dah tahap buhsan..hahha..

    ReplyDelete
  2. bagus sungguh cara anda mengatasi stress hahahaha lawak-lawak..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...