There was an error in this gadget

Wednesday, February 16, 2011

Hakikat Sebenar Lelaki Zaman Sekarang... Hehe

Assalamualaikum...
today aku nak share skit, sebagai seorang lelaki zaman la ni, inilah 10 bukti sikap kami pada kaum wanita... 


1. TABAH DAN BERIMAN
Sampai Hati by Spring
“sampai hati.. kau pergi tanpa pedulikan ku lagi, aku berdoa agar engkau bahgia..”
(kami sebenarnya seorang yg kuat berdoa andai putus cinta.. kami sentiase mendoakan kebahgiaan si dia andai break off... cewah..)

2. SABAR DAN MUKA TEMBOK 
Kau Dipaksa Aku Terpaksa by Scan
“Hina sangatkah aku pada pandangan keluargamu, hingga sewenang tomahan dilemparkan
(walaupun setengah dari kami ni HENA sgt biasala dah tak keja mana mak bapak nak wat menantu.. tapi kami tetap sabaq terima tomahan itu... hebatkan kami...)

3. TAK MEMILIH 
Bayangan Gurauan by Mega
“Andai diberikan emas permata, ku pilih senyumanmu..”
(kami xmemilih, kaya ka miskin ka asalkan kami bahagia tengok si dia tersenyum.. hahaha senyummmm)

4. JUJUR DAN TAK BERPURA-PURA
Suratan Takdir by Gersang
“Kesukaran melafazkan, pengucapan perpisahan kepada yang tercinta, tapi terpaksa ku lakukan keranaku tidak mahu terus perpura-pura...”
(kami xsuka berpura-pura, klu kami ada awek lain kami direct je cakap nak break off.. xmau hidup pura-pura.. buat sapa-sapa yg main kayu tiga, bacui r wei!)

5. SENSITIF 
Salam Sejahtera by Samudera
“Pertama dan kaulah selamanya, jiwa yang yang menghikayat cinta, kasih jangan biarkan kata yang dusta membakar jiwa...”
(kami sensitif sangat-sangat, klu cinta tu satu, satu ja tapi klu ada awek cun ngorat kami, kami pilih la yang cun tuh... hehehe)

6. MUDAH ANGAU 
Bunga Angkasa by Terrarossa
“Indah sinar sang suria, merdu irama sang bayu, tiada seindah wajahmu, tiada semerdu suaramu, lembut bayu membelai, merdu burung berlagu, tiada selembut belaianmu, tiada semerdu kau berlagu..”
(kami ni klu dah cinta, memang angau, sampai dialah yg paling cun n suara dialah paling sedap even suara bapok pun bleh kata sedap, BENGONG tol...)

7. KAKI TERIAK KLU CLASH 
Bila cinta Didusta by Screen
Ooo...oo.. merayu rayu, Ooo...oo.. ingin kembali, Ooo..oo.. meratap sayu, tidak mungkin orang simpati, menoleh pun tak sudi..”
(klu awek mintak clash, kami sanggup merayu macam orang mati bini, teriak sampai suara pun takda... tak percaya! cuba try....)

8. EGO STILL MAINTAIN 
Mengitai Dari Tirai Kamar by Exist
“terasa tercabarnya kelakian ku ini dengan sikapmu, mentanglah aku ini sangat kekurangan senangnya kau mainkan...”
(tapi jujur kami ego, hampa jangan la banding-bandingkan kami ngan pak hampa ka, xboy hampa ka, kawan laki hampa ka, jagala skit hati kami nih...!)

9. KAKI PUJUK 
Nurani by Kristal
jangan menangis nurani, jangan bersedih nurani,..”
(kami ni jenis suka pujuk, klu ada mana-mana laki yg tak pandai pujuk hampa clash la ngan dia)

10. SANGGUP BERKORBAN JIWA RAGA 
Fantasia Bulan Madu by Search
“demi cintaku padamu kemana saja kan ku bawa, ke hujung dunia ke bintang kejora... demi cintaku padamu kukorbankan jiwa dan raga biarpun harus ku telan lautan bara...”
(kami loyal kat cinta kami, klu suruh apa pun kami ikut, nak shopping pun kami ikut even hati kami tak ikhlas, tapi klu nak wat tooot.. KAMI SAY NO unless KAWIN... baguih laki mcm nih..)

(p/s: klu korang jumpa laki macam ni jaga baik2 buat husband, tapi buat kaum wanita pun hampa jagalah hati kami nih, walaupun kami ego, kami tetap pikiaq nak amik hati kaum wanita, cuba kaum wanita ja yang kurang faham kami... hehehe JAUHI ZINAR DEKATI KAWIN..)

1 comment:

  1. wah wah ;DD haha,,nice entry la !
    siap ade contoh lagu every fact ! hee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...