There was an error in this gadget

Friday, February 25, 2011

Aneh atau Indah dari Lensa Corinne Vionnet (Ghost Mode Photographs)

jom kita lihat kehebatan Corinne Vionnet mengambil gambar dengan teknik SNAP dimana dia menempatkan lebih 100 keping gambar di tempat yang sama. aku namakan Ghost Mode Technic hehehe...




Big Ben London

Disneyland Los Angeles

Eiffel Tower Paris

Golden Gate Bridge San Francisco

Leaning Tower Pisa Italy

Pyramid Giza Egypt

Sagrada Familia Barcelona Spain

Statue of Liberty New York

Taj Mahal Agra India

Tiananmen Square Beijing China
sources and picture owner: http://news.yahoo.com/s/yblog_upshot/20110222/od_yblog_upshot/20963
(p/s: sebenarnya anda boleh buat teknik ni dengan copy beberapa keping gambar yang sama pastu tindih gambar itu bersama dan mengedit menggunakan adobe photoshop and adjust opacity under blending option plus blur mode.. aku kan buktikanya ... tunggu.....)

7 comments:

  1. perghh, macam lukisan jek :) nice sharing dear

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. sangat lemah bab edit mengedit nih :)

    p/s : saya dah dapat header tu. serius sangat cantek. betul ke free???
    (kalau buleh nak ada bunga2 :p)

    ReplyDelete
  4. klu tgk pic die lebih mcm tgk tv 3d tanpa spec... lol

    ReplyDelete
  5. hadoi. ada satu kamera haku, takpayah edit, gamba semua jadi senget sengetan cenggini especially time time maghrib. wah musykil. dah nazak sgt kott.

    ReplyDelete
  6. kakkoii penin tgk gambo2 tu ahha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...