There was an error in this gadget

Thursday, June 11, 2009

Percintaan Yang Tragis...


Tersebut al-kisah 2 insan bercinta... yg laki tu nama Iskandar,yg pompuan tu nama Zati. Iskandar ni panggil Zati ni sebagai 'Zati' je (nak kasi nampak manje le tuh). Zati ni lak panggil Iskandar ni 'abang' je cos diorang ni dah close, lagi pun Iskandar ni lagi tua drpd Zati 4 tahun dan berbulu. Entah macam mana, diorang ni kena berpisah dlm jangka masa 3 tahun. Iskandar tu kena gi Maisulu . lama gak tuh...Zati ni kesepian le kat Maisnini. Since dah pisah lama gak.. then Zati boring dok umah sorang...Ada lak mamat yg bernama Ikmal dtg jumpa Zati. mula2 Zati dgn Ikmal ni kawan je, Ikmal ajak gi shopping, gi makan satay, gi bowling. Entah macam mana, hati Zati ni dah terpaut lak kat Ikmal nih... maka hilang la bayang2 Iskandar drpd hati Zati..


Setelah genap 3 tahun.. Iskandar pun pulang ke Maisini. Beria2 le mamat nih nak jumpa Zati. belum sempat nak call Zati, Iskandar ternampak Zati dgn Ikmal tengah date kat tengah2 town. maka berderai le jiwa raga Iskandar.. sedih je mamat tuh...tak lalu makan. at the same time.. Zati dok jalan2...sembang le dgn kawan2 dia.. ntah camna dia dpt tahu Ikmal tu laki org. Zati pun peras..cuba nak kembali kepada Iskandar. Masa tu dia lom tau lagi Iskandar ni dah balik Maisini. Iskandar pun memberanikan diri dia... jumpa Zati. dia gi le rumah Zati. muka Iskandar masam je.. Zati tanya le apasal masam. Iskandar cakap.."susah lah.. aku dah tau apa yang ko buat masa sepeninggalanku" Zati terperanjat... "err bila masa lak nih.. aku setia apa..." kata Zati. Iskandar berkata...tersedu2.. " Aku sudah tau perhubunganmu dgn Ikmal..." Zati terdiam... "tamat lah hubungan kita disini sahaja..." tambah Iskandar.


Iskandar amik gitar kapuk yg dibeli drpd Maisulu tu......seraya berkata " dengarlah lagu ini..., khas untuk mu..."Iskandar start nyanyi sambil menatap wajah sedih Zati yg sedang menangis...I can tell by your eyes That you've probably been crying forever And the stars in the sky Don't mean nothing to you They're a mirror I don't wanna talk about it How you broke my heart If I stay here just a little bit longer If I stay here won't you listen To my heart, ohhh, my heart


Zati terdiam... masih menangis....Iskandar sambung...If I stand all alone Will the shadows hide the colours of my heart Blue for the fears Black for the night's fears The stars in the sky Don't mean nothing to you They're a mirror I don't wanna talk about it How you broke my heart If I stay here just a little bit longer If I stay here won't you listen To my heart, ohhh, my heart "suara Iskandar terus mendayu2...."My heart, oh my heart, this old heart.........""I don't wanna to talk about it, how you broke my heart. But if I stay here just a little bit longer, if I stay here, won't you listento my heart, oh, my heart? My heart, oh, my heart!"Iskandar ulangi phrase yg sama.......


Zati terdiam...walaupun air mata masih mengalir...My heart, oh my heart, this old heart.........""I don't wanna to talk about it, how you broke my heart. But if I stay here just a little bit longer, if I stay here, won't you listen to my heart, oh, my heart?My heart, oh, my heart!"setelah tamat lagu yang dinyanyikan oleh Iskandar untuk Zati itu...


tiba2 mulut Zati berkata ... " abang, Zati nak beritahu abang sesuatu" "katakan lah duhai Zati" jawap Iskandar dengan suara perlahan... " err...... err..." kata Zati dlm keadaan bersalah..."katakan lah .. katakan lah Zati.. abang sanggup terima..." tambah Iskandar...


perlahan2.. Zati berkata"abang...""sebenarnya... Zati tak paham bahasa Inggeris..."

betapa sedihnya Iskandar kerana sia2 die nyanyikan lagu itu.. Iskandar pun mengaru garu seluruh badan maka berteriaklah Iskandar lagu tumbuhlah bulu seluruh badannye... Maka berakhirlah kisah percintaan Iskandar si Mawas dan Zati..


Mohle kite bersame2 memantapkan bahasa ingeris dan arab ye.. hehehe

5 comments:

  1. hakhakhak... sah layan cte zati n c mawas...

    ReplyDelete
  2. hak hak lawok!! siap campor ikmal citer matahari.. huhu

    ReplyDelete
  3. pasni campur e-toyol pulak...toyol pun nak amik part gak

    ReplyDelete
  4. xpe2 lrpas ni pelakon die ialah Opie(upik abu dan laura, indon) dan hero die Dongbaek (the accidental couple, korea) amcm?.. e-toyol xbleh masuk coz bwh umo..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...