There was an error in this gadget

Sunday, February 13, 2011

Air Terjun Serendah dan Telaga Tujuh

Assalamualaikum sekali lagi...

11 Februari 2011, bermulalah perjalanan blogger2 terdekat ke Air Terjun dan Telaga Tujuh Serendah.. so memang berbaloi p walaupun penat antara blogger yg join-venture kali ni ialah Shauki, Faiz, Jnol, Syafiq dan Pert (aku la).. so nak tau macam mane keadaan di sane tgk la pic ni... tapi byk yg xbleh upload since gambo censored hehehe so enjoy your viewing....


Jalan Nak ke Air Terjun Serendah
Member aku (Hakim) posing depan pintu masuk..
Blogger yg join, yg kecik tu Shauki and yg tuff tu Faiz (duta)
ini jambatan tok ke surau, cun tu....

Sejuk mate melihat...

Sejuk-sejuk lagi mata melihat 
aduh sejuknye mata aku!


oh so cold my eyes.. lol

ini wakaf yg disediakan

yg depan mcm Kamen Rider tu Jnol, sebelah die Syafiq, jani, rohim, chad. (mereka sedang menjamu selera b4 nak mandi)

tolong jgn tiru aksi mereka, nanti kene hambat ngan guard kat situ..
(p/s ad org mati lemas  punca jatuh dari air terjun)
ni plak Telaga Tujuh just simpang b4 nak p Air Terjun Serendah.

ni view dari Telaga tujuh, ramai gak kaki pancing lepak sini.

Kirala telaga die ad brape (answer =TUJUH!)
dua telaga


3 telaga!

ni plak tempat air tu keluar dari telaga, ce kire ad brape?
(TUJUH! hehe)

Sunset at Telaga Tujuh

Shauki, Jnol and Syafiq ngah melantak kat Restoran Jejantas Sungai Buloh

So to all yg berminat moh le kite ke sane, ad camping site, wakaf yg behadapan air terjun dan jamban disediakan, including tempat beribadah... xpayah bayar (tapi air tu guard tu hamabt kiteorg sebab die suh bayar RM10.. tp org kat sane kate wat bodo je.... so kiorg wat bodo jela...) tempat die tak jauh kluar tol Rawang just cari jalan ke Serendah, pastu jumpe la, jln die mcm nak masuk taman perumahan, pastu masuk dalam skit ke kawasan perkampungan org asli than jumpe simpang ke kanan p Telaga Tujuh and ke kiri ke Air Terjun Serendah... TOTAL STAR for tempat ni 4 out of 5.... hehe

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...